Arbetskläder för rörmokare

De flesta känner till att rörmokare kan ha varierande arbetsuppgifter och det ställer naturligtvis stora krav på arbetskläderna. Oavsett om du som rörmokare klättrar ner i vattenbrunnar utomhus för att byta rör eller om du befinner dig inomhus och byter en toalettstol behöver du kläder som tål belastning och slitage. Läs mer här om vilka arbetskläder som passar bäst för rörmokare.

Slitstarka material

Som rörmokare har du ett omväxlande arbete och du behöver arbetskläder som klarar de utmaningar ditt arbete ställer. Du behöver kläder som tål omväxlande väderlek samt som tål att nötas riktigt ordentligt. Ett par rejäla arbetsbyxor med gott om fickor för verktyg och skruvmejslar är att föredra. Du behöver dessutom tillgång till knäskydd om du ofta växlar mellan att stå upp och att arbeta på knäna. Arbeten med just installation av vvs göteborg gör att du som rörmokare ibland måste arbeta i obekväma ställningar som annars sliter på kroppen. Rätt arbetskläder är med andra ord viktigt.

Funktionalitet

VVS:areFörutom att arbetskläderna för rörmokare måste vara slitstarka måste de också vara sköna att bära och fylla sin funktion. Det går inte att arbeta i trånga jeans som saknar tillräckligt med benutrymme och förvaringsmöjligheter och som dessutom kan bli för varma att arbeta i. Arbetar du oftast inomhus kan du till exempel välja arbetsbyxor i en kortare modell. Det finns både knickers och shorts. Det är dock alltid viktigt att tänka på säkerheten och se till att dina ben är tillräckligt skyddade från material eller verktyg som kan skada dem.

Komfort

Det är inte bara arbetsbyxor som en rörmokare behöver utan också sköna tröjor. T-shirts i material som andas och som tål smuts och svett är en god investering. Tröjor som är sträva eller för varma blir obekväma att arbeta i. När det gäller arbetsbyxor är stretchtyg ett material du verkligen ska satsa på eftersom det är elastiskt. Som rörmokare får du då den rörelsefrihet du behöver när du utför ditt arbete. Ett riktigt bra tips är att satsa på arbetskläder som håller bra kvalitet. Det finns gott om återförsäljare på nätet där du kan hitta det du behöver.

Arbetsskor

En rörmokare spenderar hela dagarna på fötterna och det är därför viktigt att se till att ha rejäla arbetsskor. Det handlar inte bara om att de ska vara bekväma och avlasta ryggen eller att sulan ska vara av god kvalitet, utan det handlar om säkerhet. Med tåliga och fotriktiga skor försedda med till exempel trampskydd, halkskydd och oljeskydd behöver du inte oroa dig för skador. Stålhättor är ett måste.

Plats för verktyg

Det traditionella verktygsbältet som många hantverksyrken ofta bär är inte helt nödvändigt för en rörmokare. Det går helt enkelt inte att bära runt på alla skiftnycklar och skruvmejslar som behövs. Istället bör en rörmokare investera i arbetsbyxor med extra fickor för handskar och skruvmejslar. VVS-utrustning och verktyg finns istället i rörmokarens välutrustade arbetsbil.